Как да предпазим мобилния си телефон

Смартфоните са част от нашето ежедневие и всички знаем колко полезни неща правят те за нас. За съжаление цената дори и на по-обикновенните модели все още е доста висока и е добре да полагаме грижи за тях за да могат да ни служат по-дълго време. Тук ще се опитаме да Ви дадем няколко ценни съвета, които биха удължили живота им значително.

 Едно от най-уязвимите места е екрана на мобилния телефон. Лесно чуплив е при изпускане, сядане върху него и въобще всякакви по-груби отношения към него. Най-лесния начин да избегнем механично въздействие върху мобилния телефон е калъфа. Избора е доста голям и покрива почти всякакви изисквания - от красив дамски аксесоар през бизнес калъф тип "тефтер" до ежедневни работни "кобури" за колан. Има калъфи против вода, пясък, прах, студ и какво ли не. За вас остава само да си изберете и една от най-големите опасности за вашият смартфон е отстранена. Предлагат се и така наречените гърбове от силикон или подобни материи, които също доста успешно предпазват телефона без да добавят голям обем към него.

Екранът (дисплеят) на телефона е сензорно стъкло със специални покрития против отблясъци, и въпреки че всички производители ни уверяват колко здрави и недраскаеми са, това въобще не е така. При носене в джоба заедно с монети, ключове и подобни - драскотините по екрана са въпрос само на време. Не по-добро е положението и в дамската чанта. Там  предметите които са майстори в драскането, като пила, ножичка, пинсета и подобни са винаги налице и само чакат мобилния телефон да влезе при тях.
Надраскването на дисплея освен, че е неприятно на вид може също да доведе до нарушаване функционалността на смартфона и е почти толкова опасно колкото и счупването на екрана, защото се налага подмяна. Избягването от този проблем, е чрез поставянето на защитно фолио върху дисплея, което лесно се сменя и пази оригиналния екран винаги перфектен. Продават се фолия - скрийн протектори за всякакви екрани и има както прозрачни (невидими), така и матови против отблясъци а и удароустоичиви. Вие преценете какво е необходимо във вашия случай или попитайте за съответното решение при нас.

В заключение ще отбележим, че само за нищожна сума в сравнение с вложената в смартфона вие можете надеждно да го защитите и да го запазите във вида в който е произведен, което е голям плюс при продажба след това или дори само за подарък.

Ние поставяме нашите скрийн протектори!


 

 Случва ли се да изхвърлите няколко скрийн протектора преди да постигнете задоволителен резултат?Омръзна ли Ви от въздушните мехури и постоянно залепващите се по протектора и телефона прахови частици?Може би прочетохте във форумите съвети от сорта "поставяне на протектор в банята след душ"?

Прочети още...

Ново поколение скрийн протектори от стъкло

 Представяме на вашето внимание специалната серия от висококачествени стъклени противоударни скрийн протектори изработени от химически закалено темперирано стъкло(Tempered Glass).

Прочети още...