Видове скрийн протектори и приложението им

Скрийн протекторите за защита на екрана са няколко вида и тук ще се опитаме да разясним, кой при какви обстоятелства се употребява. Основните видовете фолия са - стандартни, матови, удароустойчиви и универсални.

Стандартните скрийн протектори са за нормална ежедневна употреба. Те са прозрачни и са най-често ползваните за защита на телефона и обикновенно напълно удовлетворяват потребителите. Поставени на телефона те са практически невидими и на допир са идентични с оригиналния дисплей. За "недостатък" при тях може да се каже, че дават отблясъци при директна светлина и по тях остават следи от докосването, но всичко това важи и за оригиналния екран. Ползите от тях са - защита от надраскване и предпазване при падане на телефона върху екрана.

Матовите защитни протектори са предназначени, както за нормална ежедневна употреба така и при условия в които има много директна светлина. Те са матови и са така проектирани, че значително повишават видимоста при директна светлина върху екрана, като елиминират до голяма степен отблясъците. На докосване са по-грапави и върху тях не остават следи от пипането на екрана. Недостатъка им, е че леко "замъгляват" иначе кристалния образ от екрана, което не всеки би харесал, за това погледнете телефон с такъв протектор преди да си вземете за вас. При матовите протектори дори и след продължителна употреба, драскотинки по фолиото много трудно се забелязват.

Удароустойчивите познати и като "милитари" защитни фолия са предназначени за по-агресивни среди, където се очаква често изпускане, падане или удари по екрана. Те са прозрачни, доста по-дебели са и на пипане са леко "меки". Осигуряват защита от удари по тях в доста по-голяма степен от останалите защитни фолия. Задължително поставете такъв протектор ако телефонът Ви е изложен на екстремни натоварвания или го ползвате в работилницата, на строежа и подобни дейности.

Универсалните скрийн протектори са предназначени за екрани с нестандартни размери, за които няма готово отрязани фолия. Те са по-големи по размер и са разграфени за лесно рязане в необходимия Ви размер. По характеристики те са идентични със стандартните протектори. При необходимост от такъв вид протектор просто проверете дали фолиото което купувате е достатъчно голямо за да покрие вашият дисплей.

Надяваме се с описанието на различните видове защитни фолия да сме Ви улеснили значително за точния избор на скрийн протектор за вашия телефон.

Ние поставяме нашите скрийн протектори!


 

 Случва ли се да изхвърлите няколко скрийн протектора преди да постигнете задоволителен резултат?Омръзна ли Ви от въздушните мехури и постоянно залепващите се по протектора и телефона прахови частици?Може би прочетохте във форумите съвети от сорта "поставяне на протектор в банята след душ"?

Прочети още...

Ново поколение скрийн протектори от стъкло

 Представяме на вашето внимание специалната серия от висококачествени стъклени противоударни скрийн протектори изработени от химически закалено темперирано стъкло(Tempered Glass).

Прочети още...